Καθοριστικός σύμβουλος της Πολιτείας και στενός συνεργάτης των αρμόδιων Υπουργείων, της αυτοδιοίκησης και πολλών άλλων επιχειρηματικών φορέων κατέστη το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στη θητεία της υφιστάμενης διοίκησής του με Πρόεδρο τον Ιωάννη Μασούτη.
Μέσα από μια σειρά τεκμηριωμένων προτάσεων το ΕΒΕΘ συνέβαλε ουσιαστικά στη χάραξη κυβερνητικών πολιτικών, ενισχύοντας την επιχειρηματική κοινότητα και αναδεικνύοντας τις ανάγκες της.
Η νυν διοίκηση του Επιμελητηρίου διένυσε μια μακρά θητεία από το Δεκέμβριο του 2017 και έπειτα όταν οι επιχειρήσεις-μέλη του ΕΒΕΘ εμπιστεύθηκαν την Προεδρία στον Ιωάννη Μασούτη και στο συνδυασμό του «Νέο Επιμελητήριο» με το ποσοστό του 91,2% και με 37 από τις συνολικά 41 έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.
Στα χρόνια που μεσολάβησαν το ΕΒΕΘ κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις και προκλήσεις για το επιχειρείν και τη χώρα μας γενικότερα. Με την άριστη συνεργασία της διοίκησης και του στελεχιακού δυναμικού του Επιμελητηρίου ξεπεράστηκαν οι όποιες δυσκολίες και επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχαν τεθεί. Το ΕΒΕΘ αναδείχθηκε σε ένα δυναμικό και αποτελεσματικό φορέα στην τοπική και εθνική οικονομία.
Κομβικό σημείο η εκλογή του Προέδρου του ΕΒΕΘ, Ιωάννη Μασούτη, στην Προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, κάτι που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από Πρόεδρο του ΕΒΕΘ και αποτέλεσε μια σημαντική αναγνώριση. Η συνεργασία του Προέδρου του ΕΒΕΘ έχοντας και τη θεσμική ιδιότητα του Προέδρου της ΚΕΕΕ με τα 59 Επιμελητήρια της χώρας και η συνολική του επαφή με το επιχειρηματικό τοπίο της Ελλάδας ήταν και είναι μια πολύτιμη εμπειρία, ενώ καταξίωσαν περαιτέρω το ΕΒΕΘ στο εγχώριο επιμελητηριακό πεδίο.
Τα χρόνια της πανδημίας το ΕΒΕΘ προσαρμόστηκε στις ιδιάζουσες συνθήκες, στην τηλεργασία, τις τηλεσυσκέψεις και τις διαδικτυακές εκδηλώσεις, ενώ πραγματοποίησε πλήθος ερευνών και καταγραφών απόψεων και αιτημάτων αναφορικά με τα προβλήματα και τα αναγκαία μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων. Οι προσπάθειες αυτές συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της ενεργειακής και της πληθωριστικής κρίσης, αλλά και των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής που πλήττουν τη χώρα μας.
«Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου στην Προεδρία του ΕΒΕΘ, το Επιμελητήριο κατέθεσε πλήθος τεκμηριωμένων προτάσεων προς την Πολιτεία. Πρέπει δε να επισημάνω ότι οι προτάσεις αυτές δεν έπεφταν στο κενό, αλλά τις περισσότερες φορές συνέβαλαν στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό επιθυμώ να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στο ιδιαίτερα ικανό προσωπικό του Επιμελητηρίου, αλλά και σε όλους τους συναδέλφους της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου. Με την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καθώς και του ΕΣΠΑ, η χώρα μας μπορεί να επιτύχει το αναπτυξιακό άλμα που έχει ανάγκη. Στην προσπάθεια αυτή για αύξηση του ΑΕΠ χρειάζεται η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή της να έχει το μερίδιο που της αναλογεί» υπογράμμισε σήμερα κατά τη διάρκεια απολογιστικού γεύματος εργασίας με τους δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Ιωάννης Μασούτης.
«Το ΕΒΕΘ αποτελεί πυλώνα στήριξης των επιχειρήσεων, προωθώντας την εξωστρέφεια των μελών του και διαμορφώνοντας το μέλλον της επιχειρηματικότητας στην περιοχή. Μέσα από τις πρωτοβουλίες του ενδυναμώνονται οι επιχειρήσεις και ενισχύεται η ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, συμβάλλοντας στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο της πόλης μας», επισήμανε ακόμη ο κ. Μασούτης.
«Καλώ τις επιχειρήσεις-μέλη του ΕΒΕΘ να προσέλθουν στις κάλπες των εκλογών για να ενδυναμώσουν περισσότερο, με την ψήφο τους, τη φωνή του Επιμελητηρίου» κατέληξε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ.