Τα Θερμοκήπια Θράκης, με έδρα το Νέο Εράσμειο Ξάνθης, με γνώμονα τη δέσμευσή τους για βιώσιμη ανάπτυξη, φιλοξένησαν μια μοναδική εκδήλωση στα αστικά τους θερμοκήπια στην Αττική, προσφέροντας στους καλεσμένους τους μια βιωματική εμπειρία γεύσης και ένα ξεχωριστό δείπνο «Από τον Κήπο… στο Πιάτο». Η εκδήλωση είχε ως βασικό στόχο την ανάδειξη των αγνών κηπευτικών προϊόντων υπό την επωνυμία «Κήπος της Ξάνθης», καθώς και τις βιώσιμες μεθόδους καλλιέργειάς τους.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν συνεργάτες, φίλοι των θερμοκηπίων, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες από την πολιτική αλλά και στελέχη μεγάλων αλυσίδων super market, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά, απολαμβάνοντας την εμπειρία της φρέσκιας παραγωγής αλλά και να ενημερωθούν για την υδροπονία και τη γεωθερμία που αποτελούν τις βασικές μεθόδους καλλιέργειας στα Θερμοκήπια Θράκης στην Ξάνθη.
Η γαστριμαργική προθέρμανση με cocktails δια χειρός Αλέξανδρου Γκικόπουλου, ενός από τους πιο ταλαντούχους bartenders της πόλης, το υπαίθριο ψήσιμο παρέα με τους Nomade de Sauvage αλλά και η συγκομιδή μελιτζάνας δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για ένα μοναδικό δείπνο στον εμβληματικό χώρο των θερμοκηπίων όπου οι καλεσμένοι απήλαυσαν εκλεκτά πιάτα ελληνικής κουζίνας καθώς και κρασιά από την «Τέχνη του Οίνου».
Φυσικά από την εκδήλωση δεν έλειψαν τα δώρα με προϊόντα «Κήπος της Ξάνθης», όπου αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος απέσπασαν τετραπλή διάκριση στον διεθνή καταξιωμένο θεσμό των Superior Taste Awards για τα οπωροκηπευτικά τους.